Ana Sayfa >  1001 Güzel Menkîbe > Dünya fani ahiret baki > Allah dünyayı sevmez
Yazıcı   Yazı boyutunu     

Allah dünyayı sevmez

En büyük alim ve evliyalardan Ubeydullah-ı Ahrar “kuddise sirruh” hazretleri, bir sohbetinde;
- KardeÅŸlerim, iyi kul, kalbi dünyaya baÄŸlı olmayan ve Allah sevgisiyle çarpan kuldur, buyurdu. Dünya muhabbeti, günahların başı, dünyayı sevmekten kurtulmak da, ibadetlerin başıdır. Çünkü Allahü teâlâ, dünyaya düÅŸkün olmayı sevmez. Onu yarattığı zamandan beri, hiç sevmemiÅŸtir.

Ve ekledi:
- Hadis-i ÅŸerifte; (Dünya melundur ve dünyada, Allah için yapılmayan her ÅŸey de melundur) buyuruldu.

Åžöyle devam etti:
- Ama Allahü teâlâyı zikredenler, yani her iÅŸinde Onun emir ve yasağını gözetenler, melun deÄŸildir. Bunlara, dünya adamı denilmez.

Sordular:
- Dünyadan maksat nedir efendim?
- Dünya, kalbi Allahü teâlâdan gafil eden, Onu unutturan, kalbe Allah’tan baÅŸkalarını getiren ÅŸeyler demektir.

Ve ekledi:
- Âyet-i kerimede mealen; (Bizi düÅŸünmeyenlerden, bizden yüz çevirenlerden, sen de yüzünü çevir. Onları sevme!) buyuruldu.

Åžöyle bitirdi:
- İşte bu dünya, insanın can düÅŸmanıdır. Bu dünyanın düÅŸkünleri, hiç toparlanamaz, kendilerine gelemezler. Ahirette de, piÅŸman olacak, çok acılarla karşılaÅŸacaklardır.

En büyük nimet

Bir gün de;
- KardeÅŸlerim, nimet ne kadar büyük olursa, ÅŸükür de o kadar büyük olması lazımdır, buyurdu.

Sordular:
- En büyük nimet nedir efendim?
- DoÄŸru imana kavuÅŸmaktır. Dünyaya gönül baÄŸlamak, dünyaya tapmak, en kötü hastalıktan daha kötüdür. Ölüm var ve sonrasında sonsuz bir hayat var. Orası için hazırlanın. DoÄŸru iman sahibi olun. Allahü teâlânın dinini öÄŸrenin. Neyi yasak etmiÅŸ, neyi emretmiÅŸ? O emir ve yasaklara göre yaÅŸayın. Din iÅŸte budur!
 
Geridön
 
 
Klavye
 
Güncelleme Tarihi
19.12.2025
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı