Ana Sayfa >  1001 Güzel Menkîbe > Hanım evde hizmetçi deÄŸil sultandır > Ä°slamiyet komedi deÄŸildir
Yazıcı   Yazı boyutunu     

İslamiyet komedi değildir

Büyük İslam âlimlerinden Seyyid Ahmed Mekki Efendi “rahmetullahi aleyh” hazretlerine, bir gün bazı gençler;

- Efendim, ÅŸeyh ve tarikatcı olarak ortaya çıkan bazı kimseler, ağızlarına ateÅŸ koyuyor, bir yanağına bıçak veya ÅŸiÅŸ sokup öteki yanağından çıkarıyor veya sokak ortasına yatıyor, üzerinden kamyon geçtiÄŸi halde, kendisine hiçbir ÅŸey olmuyor. Bu haller keramet midir? diye sordular.

Cevabında;
- Hayır, bunlar keramet deÄŸil, sihir, göz boyama veya istidraçtır, buyurdu.

Ve ekledi:
- Bu büyücü, üfürükcü ÅŸeyhler, din adamı deÄŸil, Müslümanları aldatan birer ÅŸeytandır. Bu gösterileri de, din deÄŸil, dinsizliktir.

Ve daha açıkladı:
- BaÅŸka memleketlerdeki kâfirler, bunlarınkinden daha acayip ve daha garib ÅŸeyler gösteriyorlar.

Ve altını çizdi:
- İslamiyet, oyun, komedi, maskaralık, sihirbazlık, canbazlık, hokkabazlık dini değildir.

Sordular:
- İslamiyet nedir efendim?
- İslamiyet, inanması, yapması ve sakınması lazım olan ÅŸeyleri, güzel ve çirkin huyları öÄŸrenmek ve emirlere uymak, herkese iyilik yapmak dinidir.

Åžöyle bitirdi:
- Efendimiz “aleyhisselam”; (Bir kimsenin havada uçtuÄŸunu ve deniz üzerinde yürüdüÄŸünü yahut aÄŸzına ateÅŸ koyup yuttuÄŸunu görseniz, fakat İslamiyet’e uymayan bir iÅŸ yapsa, keramet sahibiyim derse de, onu büyücü, yalancı, sapık ve insanları doÄŸru yoldan saptırıcı biliniz!) buyuruyor.

Başarı nedir?

Bir gün de talebesine sordu:
- Başarı nedir bilir misiniz?

Gençler boyun büktüler:
- Bilmiyoruz efendim, siz buyurun.

- BaÅŸarı, öldükten sonra, ahirette iÅŸe yarayan ÅŸeydir, buyurdu.

Ve izah etti:
- Bir şey, ahirette işe yaramayacaksa, ona başarı denmez. Muvaffak insan, kendini ateşten koruyandır. Kendisini Cehennem ateşinden koruyamayan insan, ne yaparsa yapsın muvaffak olmuş sayılmaz.
 
Geridön
 
 
Klavye
 
Güncelleme Tarihi
21.11.2025
Sitemizdeki bilgiler, bütün insanların istifadesi için hazırlanmıştır. Orjinaline sadık kalmak şartıyla, izin almaya
gerek kalmadan, herkes istediği gibi alıp istifade edebilir.

Hosted by İhlas Net
Ziyaretçi Sayısı