Gönül Sultanları.com >  1001 Güzel Menkîbe > Dinini bilmeyenin, dini yoktur > Çocuklara dinlerini öðretin!
Çocuklara dinlerini öðretin!
Büyük Ýslam âlimlerinden Seyyid Ahmet Mekki Efendi “rahmetullahi aleyh” hazretleri, bir sohbetinde;
- Kardeþlerim, çocuklarýmýza mutlaka Ýslamiyet’i anlatalým, namaza alýþtýralým, buyurdu.

Ve ekledi:
- Peygamber efendimiz “aleyhisselam”; (Her çocuk, dünyaya, Müslüman olacak þekilde temiz ruhlu gelir. Sonra, bunlarý analarý, babalarý dinsiz yapar) buyuruyor.

Þöyle devam etti:
- Bundan anlaþýlýyor ki, çocuklara Müslümanlýðý öðretmemiz lazýmdýr. Onlarýn temiz ruhlarý Müslümanlýða elveriþlidir. Müslümanlýðý öðrenmeyen çocuk, din düþmanlarýnýn yalanlarýna, iftiralarýna aldanarak, Müslümanlýðý yanlýþ anlar. Onu gericilik, kötülük sanýr. Hiç din bilgisi almamýþ, Müslümanlýðý anlamamýþ bir çocuk, Ýslam düþmanlarýnýn tuzaklarýna düþerse, Ýslamiyet’i bambaþka bir þey olarak öðrenir.

Bir âh çekti:
- O çocuk, aldýðý zehirli aþýlarýn, küstahca uydurulan yalanlarýn kurbaný olur. Dünyada huzura kavuþamaz. Ahirette de, sonsuz felaketlere, azablara yakalanýr.

En iyi emr-i maruf

Bir gün de sohbetinde;
- Kardeþlerim, sadece namaz kýlmakla Allahü teâlânýn sevgisi kazanýlmaz. Zira asr-ý saadetteki münafýklar da namaz kýlardý.

Sordular:
- Allah’ýn sevgisine nasýl kavuþulur efendim?
- Emr-i maruf yapmakla.

- Bu nasýl yapýlýr ki efendim?
- Zamanýmýzda en iyi emr-i maruf þekli, Ehl-i sünnet âlimlerinin, Allah için yazdýðý ilmihal kitaplarýný alýp, köylere, gençlere vermek, her yere yaymak, daðýtmaktýr.

www.gonulsultanlari.com